Polévka houbová s krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka houbová s krupkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2004 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Houby sušené |
4 polévková lžíce | Krupky trhané |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 7,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka houbová s krupkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby opereme, namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Vodu z hub si necháme pro zalití polévky. |
2 | Měkké houby jemně nasekáme. |
3 | Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme jemně nasekané petrželové stonky, přisypeme houby, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté přilijeme vodu z hub, osolíme, přidáme oprané krupky a dolijeme potřebné množství vody nebo vývaru. |
4 | Vaříme tad dlouho, dokud nebudou krupky měkké. |
5 | Po uvaření polévku odstavíme, přidáme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a trošku čerstvého másla. |
Poznámka
Namísto sušených hub můžeme použít houby čestvé.