Zapečené brambory s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s artyčoky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20041 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Artyčoky |
900 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
100 g | Sýr Parmezán |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
150 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Brambory, Česnek, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Sýr Parmezán, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Brambory scedíme a polovinu rozložíme na dno pekáčku. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Restujeme asi 3 minuty. Posypeme moukou a restujeme další 2 minuty. Přilijeme mléko. Jakmile se začne vařit, přidáváme postupně srdíčka artyčoků, zeleninovou směs a polovinu sýrů. Okořeníme tymiánem, osolíme a opepříme. Mícháme asi 3 minuty. Vlijeme do pekáčku na první vrstvu brambor, rovnoměrně rozložíme a naklademe druhou vrstvu brambor. Vše zasypeme strouhanými sýry a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 30 minut. |
3 | Podáváme jako samostatný chod. |