Nastavené biftečky z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nastavené biftečky z mletého masa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20042 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
400 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 103,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 333,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nastavené biftečky z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s kořením, šálkem vody, solí a dobře promícháme. Přimícháme mouku a necháme asi 15 minut odpočinout. |
2 | Ze směsi tvarujeme na prkénku posypaném hladkou moukou placičky a opékáme je na pánvi na oleji asi 3 minuty po každé straně. Nejprve pečeme zrpudka, aby se utvořila kůrčička a potom teplotu zmírníme. Opečené placičky vyjmeme na talíř. |
3 | Olej z pánve slijeme, šťávu podlijeme trochou vody a přidáme máslo. Krátce povaříme a přelijeme přes biftečky. |
4 | Podáváme ozdobené dílky rajčat a posypané petrželkou. |