Jednoduchý recept

Brambory s lilkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 20043

Ingredience

450 g Brambory
1 ks Cibule
1450 g Jogurt bílý
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
450 g Sýr Tofu - uzený
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
300 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 814kJ
14% Sacharidy 51 g
56% Tuky 42 g
81% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 28 g

Brambory s lilkem postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a polovinu brambor rozprostřeme na dno pekáčku.

2

Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme pokrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a přilijeme rajčatový protlak. Přisypeme rozdrolené tofu, prohřejeme a podlijeme vývarem. Vaříme 10 minut. Omáčku nalijeme do pekáčku na první vrstvu brambor a na ní ještě naklademe plátky rajčat a lilku. Poslední vrstvou bude druhá polovina brambor. Zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Osolíme, opepříme a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.

Poznámka

Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept