Vepřová plec se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20044 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 121,3mg |
Draslík | 618,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Sůl, Vepřová plec, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté, na plátky nakrájené maso opečeme na sádle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a oloupaný, na nudličky nakrájený celer. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Krátce povaříme a potom omáčku procedíme na maso. |
3 | Šťávu nemusíme cedit, můžeme ji ponechat s kousky vařené zeleniny. |