Recept

Jablečný koláč pečený v remosce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20051

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
500 g Jablka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 430kJ
15% Sacharidy 53 g
17% Tuky 13 g
0% Sodík 5 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jablečný koláč pečený v remosce postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky tak, aby vznikla drobenka, ne těsto.

2

Remosku vyložíme pečicím papírem a drobenku rozdělíme na dva nestejné díly. Větší díl vsypeme na dno remosky, aby se vytvořila celistvá vrstva. Poklademe oloupanými, na dílky nakrájenými jablky, mírně pocukrujeme a do mezer mezi jablky vsypeme zbylou drobenku.

3

Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept