Jablečný koláč pečený v remosce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč pečený v remosce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20051 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
500 g | Jablka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 107,6mg |
Draslík | 190,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný koláč pečený v remosce postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky tak, aby vznikla drobenka, ne těsto. |
2 | Remosku vyložíme pečicím papírem a drobenku rozdělíme na dva nestejné díly. Větší díl vsypeme na dno remosky, aby se vytvořila celistvá vrstva. Poklademe oloupanými, na dílky nakrájenými jablky, mírně pocukrujeme a do mezer mezi jablky vsypeme zbylou drobenku. |
3 | Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |