Recept

Krokety z čerstvých hub

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20052
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 ks Cibule
160 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
100 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
58 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 773kJ
4% Sacharidy 13 g
51% Tuky 39 g
11% Sodík 227 mg
14% Bílkoviny 8 g

Krokety z čerstvých hub postup přípravy receptu:

1

Na másle (1 kávová lžička) zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a petrželku. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Všechna tekutina má vysmahnout.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech zalijeme mlékem a vymícháme na kaši. Do částečně vychladlé kaše přidáme žloutky a 1 bílek, podušené houby, sůl a podle potřeby směs zahustíme trochou strouhanky.

3

Na prkénku posypaném strouhankou tvarujeme krokety. Obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept