Krokety z čerstvých hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krokety z čerstvých hub
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20052 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
160 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
58 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 261,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 216,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krokety z čerstvých hub postup přípravy receptu:
1 | Na másle (1 kávová lžička) zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a petrželku. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Všechna tekutina má vysmahnout. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech zalijeme mlékem a vymícháme na kaši. Do částečně vychladlé kaše přidáme žloutky a 1 bílek, podušené houby, sůl a podle potřeby směs zahustíme trochou strouhanky. |
3 | Na prkénku posypaném strouhankou tvarujeme krokety. Obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |