Jednoduchý recept

Bramborové taštičky z žitné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20053

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
250 g Brambory
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Droždí
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Med včelí
450 g Mouka žitná bílá
50 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
40 g Rajčata sušená sterilovaná
300 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 549kJ
32% Sacharidy 114 g
13% Tuky 9 g
33% Sodík 658 mg
29% Bílkoviny 17 g

Bramborové taštičky z žitné mouky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, kmín a rozdrolíme droždí. Pomalu přiléváme vývar, vidličkou ho zapracováváme do mouky. Přidáme lžíci medu a vypracujeme těsto. Necháme těsto v míse, přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu kynout na teplé místo.

2

Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a posekaná sušená rajčata. Krátce orestujeme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, pokrájený řapíkatý celer a bazalku. Přilijeme rajčatový protlak a vše mícháme na prudkém ohni 5 minut.

3

Pánev s náplní odstavíme.

4

Vykynuté těsto vyklopíme z mísy na pomoučený vál. Rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na středně silnou placku. Do středu placky lžící poklademe náplň z pánve a posypeme strouhanou mozzarellou. Okraje přehneme a spojíme tak, aby vznikla taštička. Naskládáme vedle sebe na vymazaný plech, potřeme slanou vodou a dáme zapéct.

5

Pečeme při vyšší teplotě 35 minut.

6

Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept