Bramborové taštičky z žitné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové taštičky z žitné mouky
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20053 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
250 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Droždí |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Med včelí |
450 g | Mouka žitná bílá |
50 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
40 g | Rajčata sušená sterilovaná |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 11,2mg |
Draslík | 775,5mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 329,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Droždí, Kmín celý, Med včelí, Mozzarella, Olej rostlinný, Rajčata sušená sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná bílá, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové taštičky z žitné mouky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, kmín a rozdrolíme droždí. Pomalu přiléváme vývar, vidličkou ho zapracováváme do mouky. Přidáme lžíci medu a vypracujeme těsto. Necháme těsto v míse, přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu kynout na teplé místo. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a posekaná sušená rajčata. Krátce orestujeme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, pokrájený řapíkatý celer a bazalku. Přilijeme rajčatový protlak a vše mícháme na prudkém ohni 5 minut. |
3 | Pánev s náplní odstavíme. |
4 | Vykynuté těsto vyklopíme z mísy na pomoučený vál. Rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na středně silnou placku. Do středu placky lžící poklademe náplň z pánve a posypeme strouhanou mozzarellou. Okraje přehneme a spojíme tak, aby vznikla taštička. Naskládáme vedle sebe na vymazaný plech, potřeme slanou vodou a dáme zapéct. |
5 | Pečeme při vyšší teplotě 35 minut. |
6 | Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod. |