Jednoduchý recept

Páj s masem a mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20055
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

700 g Brambory
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
450 g Hovězí maso mleté
300 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko polotučné
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 693kJ
10% Sacharidy 35 g
250% Tuky 187 g
26% Sodík 518 mg
57% Bílkoviny 32 g

Páj s masem a mrkví postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou mrkev, zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. Přimícháme máslo, mléko a posekanou petrželku. Dobře kaši promícháme.

2

Na pánvi rozpálíme olej, vložíme mleté maso a restujeme. Jakmile se maso rozdrobí, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, pokrájený řapíkatý celer, posekanou petrželku a zakápneme worcesterem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Na mírném ohni vaříme 25 minut.

3

Směs z pánve vlijeme do pekáčku a z mísy vyklopíme brambory s mrkví. Stěrkou kaši dobře rozetřeme po celé ploše pekáčku. Pečeme při vyšší teplotě 45 minut.

4

Podáváme jako samostatný chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept