Páj s ledvinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Páj s ledvinkami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20056 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Brambory |
450 g | Hovězí maso zadní |
150 ml | Hovězí vývar základní |
250 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
12 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové ledvinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 265,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Páj s ledvinkami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso a ledvinky nakrájíme na kostičky, brambory na silnější plátky. |
2 | Na pánvi ropálíme olej, přisypeme krájené maso s ledvinkami a restujeme 5 minut. Přidáme šalotku a restujeme další 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a pivem. Vaříme 15 minut. |
3 | Do masové směsi nasypeme brambory, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 45 minut. Obsah pánve vlijeme do pekáčku. |
4 | Listové těsto rozválíme, ořízneme na velikost pekáčku a těstem pekáček přiklopíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při maximální teplotě 20 minut. |
5 | Podáváme s čerstvým salátem. |