Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 20057

Ingredience

900 g Brambory
2 ks Cibule
2 ks Jablka
680 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Solamyl
130 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
450 g Vepřové maso libové
300 ml Voda pitná
600 ml Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 859 kcal
Kilojoule 3 594kJ
27% Sacharidy 96 g
55% Tuky 41 g
24% Sodík 477 mg
46% Bílkoviny 26 g

Páj s masem a jablky postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájené maso a orestujeme 3 minuty. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přisypeme k masu. Restujeme další 3 minuty. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak. Zasypeme posekanou šalvějí, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni 1 hodinu. Uvařenou směs scedíme a vývar ponecháme na později.

2

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo a sádlo. Přivedeme k varu a postupně přisypáváme mouku, kterou vidličkou ihned rozmícháváme. Hrnec odstavíme. Těsto z hrnce vyklopíme, rozpůlíme a obě půlky rozválíme na placky o velikosti pekáčku. Jednu placku položíme na dno pekáčku, na ni rovnoměrně rozložíme masovou směs, pokrájené brambory a kousky jablek.

3

Ve zbylém vývaru rozmícháme solamyl a směs polijeme. Druhou plackou pekáček přiklopíme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct.

4

Pečeme při střední teplotě hodinu a dvacet minut.

5

Podáváme vychlazené jako samostatný pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept