Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 20058
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová kůra
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
60 g Hrozinky
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
150 ml Olej olivový
60 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
125 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
40 ks Vinné listy
650 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

311% Kalorie 6,140 kcal
Kilojoule 25 688kJ
241% Sacharidy 869 g
369% Tuky 277 g
33% Sodík 655 mg
437% Bílkoviny 246 g

Dolmas postup přípravy receptu:

1

Opláchneme listy vinné révy ve slaném nálevu, vložíme do misky a přelijeme vroucí vodou. Necháme 5 minut stát a poté vodu slijeme.

2

V mírně osolené vodě (asi 300 ml) vaříme 10–12 minut rýži, jež by měla vstřebat veškerou tekutinu, ve které ji vaříme. Po uvaření necháme vychladnout.

3

Do studené rýže vmícháme rozinky, nasekané piniové oříšky, nakrájené jarní cibulky, nadrobno pokrájené bylinky, nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pepř.

4

Na pánev položíme 3-4 nejsilnější nebo potrhané listy vinné révy. Ostatní listy rozložíme na pracovní plochu žilkami nahoru a špičkou směrem od sebe.

5

Ke spodnímu okraji listu vložíme část připravené náplně a tento okraj přes náplň ohneme. Levý a pravý okraj listu přehneme ke středu a list zavineme až do konce. Mírně stlačíme. Stejným způsobem připravíme i ostatní závitky.

6

Připravené závitky rozložíme okrajem dospod v jedné vrstvě na pánev. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu a vodu. Zálivkou přelijeme všechny závitky připravené na pánvi.

7

Pánev přikryjeme a pozvolna vaříme 30 minut. Poté pánev odstavíme a necháme v ní závitky vychladnout. Podáváme vychlazené se srpečky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept