Recept

Grilované sardinky se zálivkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 20059

Ingredience

1 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Citrony
1 polévková lžíce Olej olivový
150 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
12 ks Sardinka obecná
1 špetka Sůl
1 ks Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

137% Kalorie 2,712 kcal
Kilojoule 11 346kJ
39% Sacharidy 141 g
299% Tuky 224 g
16% Sodík 325 mg
246% Bílkoviny 138 g

Grilované sardinky se zálivkou postup přípravy receptu:

1

Suroviny na přípravu zálivky, tj. panenský olivový olej, šalotky nakrájené na kolečka, nastrouhanou kůru z 1 citronu, asi 4 lžíce citronové šťávy, bez semínek a nadrobno nakrájenou červenou chilli papričku, drobně pokrájený stroužek česneku, sůl a pepř podle chuti dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a důkladně protřepeme.

2

Ze sardinek odstraníme hlavy a vykucháme je. Ryby opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami.

3

Na grilovací plech rozprostřeme alobal lesklou stranou navrch. Pokapeme jej trochou olivového oleje, aby se sardinky nepřichytily. Na alobal rozložíme v jedné vrstvě sardinky, potřeme je připravenou zálivkou a dáme pod rozehřátý gril na 1,5 minuty opéct.

4

Ryby otočíme, opět potřeme zálivkou a opět 1,5 minuty grilujeme. Maso musí být křehké.

5

Zbývající zálivku přelijeme do zapékací mísy, vložíme do ní ogrilované ryby, které v zálivce ještě obrátíme, aby byly dobře potřené, a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií a necháme alespoň 2 hodiny uložené v lednici.

6

Sardinky i se zálivkou servírujeme rozložené na míse, ozdobené petrželkou a kousky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept