Recept

Polévka houbová s krupicí

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Polévka houbová s krupicí 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2006

Ingredience

4 ks Brambory
150 g Houby sušené
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
0,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 264kJ
11% Sacharidy 40 g
12% Tuky 9 g
61% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Polévka houbová s krupicí postup přípravy receptu:

1

Sušené houby opereme a namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.

2

Jakmile jsou měkké, rozsekáme je na kousky a spolu s usekanými stonky petrželové natě je osmažíme na tuku. Poté přilijeme vodu, osolíme a přidáme drobně nakrájené brambory.

3

Pokud jsou brambory měkké, za stálého míchání přisypeme krupici a necháme vařit 10 min.

4

Po odstavení polévky přidáme kousek másla a na drobno nakrájenou petrželovou nať.

Poznámka

Namísto sušených hub můžeme použít houby čerstvé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept