Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 20060
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
2 ks Citrony
8 ks Hřebenatka
16 ks Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka kafrová
300 g Okoun - filety
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát kadeřavý

Nutriční hodnoty jedné porce

153% Kalorie 3,025 kcal
Kilojoule 12 657kJ
37% Sacharidy 133 g
117% Tuky 88 g
157% Sodík 3 g
1688% Bílkoviny 950 g

Pikantní ceviche postup přípravy receptu:

1

Vyloupané hřebenatky opláchneme a oddělíme jikry od masa. Maso vodorovně nakrájíme na 2-3 plátky a takto připravené dáme společně s jikrami do mísy.

2

Krevetám odkrojíme hlavy a oloupeme krunýře. Na hřbetní části je nařízneme a vytáhneme z nich černou žilku. Maso přidáme k připraveným hřebenatkám.

3

Rybí maso pokrájíme přes vlákna na tenké plátky a přidáme k ostatním surovinám do mísy.

4

Promačkáme citron a limetky, rozpůlíme je a všechnu šťávu z nich vymačkáme do mísy s masem. Vše opatrně promícháme, přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do lednice. Maso změní barvu, ale nesmí být průhledné. Také by nemělo být naložené příliš dlouho, aby moc nezměklo.

5

Maso přendáme do jiné mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájenou chilli papričku a olivový olej. Opatrně promícháme a necháme 5 minut odležet.

6

Na talíře rozložíme salátové listy různých barev, srpečky citronu nebo limetky, přidáme marinované maso a posypeme pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept