Pad thai - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pad thai
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20069 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
115 g | Arašídy |
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
250 g | Krevety tygří - loupané |
2 ks | Limetka |
250 g | Mungo klíčky |
350 g | Nudle rýžové |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
4 ks | Šalotka |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 311,0mg |
Draslík | 807,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Limetka, Nudle rýžové, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Šalotka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Krevety tygří - loupané, Mungo klíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pad thai postup přípravy receptu:
1 | Olej smícháme s nasekanou chilli papričkou zbavenou semínek a s nasekaným koriandrem. Polovinu směsi zahřejeme ve woku, přidáme očištěné a omyté krevety, krátce je orestujeme a vyjmeme. |
2 | Do pánve přilijeme zbylý olej s koriandrem, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme 1 minutu. Přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí. |
3 | Do základu vmícháme obě omáčky, limetkovou šťávu, v horké vodě předem namočené nudle, mungo a krevety. Restujeme 2 minuty. Vsypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, polovinu nasekaných arašídů a restujeme ještě 1 minutu. |
4 | Pokrm podáváme posypaný zbylými arašídy a ozdobený dílkem limetky. |