Recept

Špenát v bílé omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20076
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 hrst Špenát listový čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 73 kcal
Kilojoule 305kJ
1% Sacharidy 4 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 105 mg
4% Bílkoviny 2 g

Špenát v bílé omáčce postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji postupně mlékem a uvaříme hustší omáčku.

2

Omytý špenát povaříme v osolené vodě 6-8 minut, scedíme a po okapání nahrubo nasekáme.

3

Nasekaný špenát vložíme do omáčky a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.

4

Podáváme s noky.

Poznámka

Špenát můžeme nahradit čerstvým mangoldem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept