Špenát v bílé omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát v bílé omáčce
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20076 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 hrst | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 503,9mg |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 64,3mg |
Vláknina | 585,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát v bílé omáčce postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji postupně mlékem a uvaříme hustší omáčku. |
2 | Omytý špenát povaříme v osolené vodě 6-8 minut, scedíme a po okapání nahrubo nasekáme. |
3 | Nasekaný špenát vložíme do omáčky a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku. |
4 | Podáváme s noky. |
Poznámka
Špenát můžeme nahradit čerstvým mangoldem.