Bramborový koláč s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s mandlemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20077 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
náplň | |
---|---|
4 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
750 g | Tvaroh jemný |
Bramborový koláč s mandlemi | |
350 g | Brambory vařené |
140 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
80 g | Mandle mleté |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 130,2mg |
Draslík | 260,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Tvaroh jemný, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Přidáme uvařené, vychladlé a jemně nastrouhané brambory, mleté mandle a pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto naplníme do máslem vymazané a moukou vysypané velké dortové formy a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Příprava náplně: brusinkový kompot (nebo marmeládu) našleháme s tvarohem. |
4 | Částečně vychladlý koláč rozkrojíme a potřeme náplní. Povrch koláče pocukrujeme. |
Poznámka
Máslo a hrubá mouka na formu.