Recept

Brambory dušené s houbovou omáčkou a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20080

Ingredience

750 g Brambory
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
100 g Šunka dušená
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 947kJ
9% Sacharidy 34 g
40% Tuky 30 g
17% Sodík 348 mg
33% Bílkoviny 18 g

Brambory dušené s houbovou omáčkou a šunkou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, v hrnci podlijeme osolenou vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.

2

Potom přidáme okapaný hrášek, očištěné, na plátky nakrájené žampiony podušené na části másla a na nudličky nakrájenou šunku. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Chvíli podusíme a ihned podáváme.

3

Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept