Domácí ravioli s masovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí ravioli s masovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20084 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
náplň | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
400 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Domácí ravioli s masovou náplní | |
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 92,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Oregano sušené, Sůl, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Solamyl, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí ravioli s masovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec, vody a soli vypracujeme nudlové těsto a necháme je chvíli odpočinout. |
2 | Z těsta vyválíme plát a nakrájíme na čtverečky. Naplníme je prochladlou masovou směsí, těsto přeložíme a okraje přimáčkneme. |
3 | Plněné ravioli vaříme v osolené vodě 8-10 minut, slijeme a ihned podáváme. |
4 | Příprava náplně: |
5 | Na pánvi na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, ochutíme utřeným česnekem a okořeníme oreganem. Směs podusíme doměkka a podle potřeby zahustíme trochou solamylu. |