Kuřecí směs pod listovým těstem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí směs pod listovým těstem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20087 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Kuřecí prsa |
300 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 338,6mg |
Draslík | 706,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí směs pod listovým těstem postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi na oleji, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Zvolna dusíme a během dušení podléváme smetanou a vývarem. |
2 | Masovou směs vložíme do máslem vymazané kulaté formy a okraje navlhčíme vodou. Formu přikryjeme plackou vyválenou z listového těsta a okraje přitiskneme. Uprostřed placky prořízneme malý otvor, aby unikala pára. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. |
3 | Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě 35-40 minut. |
4 | Podáváme s čerstvou zeleninou. |