Lilek zapečený s masem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 77 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek zapečený s masem a sýrem
Celkový čas: | 77 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 37 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20088 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Lilek |
400 g | Maso mleté - mix |
10 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý celý |
125 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 18,1mg |
Draslík | 704,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 68,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Olej olivový, Oregano čerstvé, Protlak rajčatový, Sýr Feta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek zapečený s masem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a na něm osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Opékáme asi 7 minut. |
2 | Lilek umyjeme, rozpůlíme, středy vmáčkneme a naplníme mletým masem. |
3 | Do zapékací misky nalijeme pět lžic olivového oleje, naskládáme naplněné půlky lilků, posypeme kousky sýru Feta a podlijeme šálkem zeleninového vývaru. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Servírujeme se zeleninovým salátem a bílým pečivem. |