Polévka z rajčat a ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z rajčat a ovesných vloček
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2009 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ovesné vločky |
100 g | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
750 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 829,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Ovesné vločky, Petržel kořen, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z rajčat a ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Na másle si podusíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu s nakrájenou cibulí. |
2 | Přidáme oloupaná a rozkrájená rajčata, vše osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou. |
3 | Přisypeme vločky a uvaříme vše do měkka. |
4 | Po odstavení polévky přisypeme najemno nakrájenou petrželovou nať. |
Poznámka
Místo ovesných vloček můžeme použít rýži.