Závitky z hovězího masa se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z hovězího masa se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Houby čerstvé |
600 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Hrášek |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
20 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 77,9mg |
Draslík | 905,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 38,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Hrášek, Květák, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z hovězího masa se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák a mrkev uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nakrájíme. Dále krátce podusíme hrášek a také houby, které pak ještě osmahneme na části tuku. Vše smícháme. |
2 | Ze lžíce tuku a vrchovaté lžíce mouky připravíme hladkou jíšku, kterou rozředíme mlékem na hustou kaši. Přidáme do ní připravenou zeleninu, dochutíme nasekanou petrželkou, opepříme a osolíme. |
3 | Hovězí plátky naklepeme, potřeme připravenou náplní, svineme a převážeme nití. Osolíme a opečeme ze všech stran na zbytku tuku. Poté podlijeme a dusíme do měkka. |
4 | Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zprudka vysmahneme, podlijeme vodou a povaříme. |