Recept

Závitky z hovězího masa s rýží a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20093

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 hrst Houby čerstvé
600 g Hovězí maso přední
1 hrst Libeček
20 g Mouka polohrubá
1 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Rýže předvařená (parboiled)
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 090kJ
2% Sacharidy 8 g
19% Tuky 14 g
44% Sodík 890 mg
43% Bílkoviny 24 g

Závitky z hovězího masa s rýží a houbami postup přípravy receptu:

1

V první řadě připravíme náplň: Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme opranou rýži, zalijeme vodou, osolíme a vaříme, než rýže změkne.

2

Do prochladlé rýže vmícháme vejce, na kostičky nakrájenou okurku, nakrájené dušené houby, nasekaný libeček, pepř a sůl.

3

Plátky hovězího masa naklepeme, potřeme náplní, svineme a převážeme nití. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na tuku. Přidáme kolečko cibule, až zpění, tak závitky podlijeme horkou vodou. A za občasného podlití dusíme do měkka.

4

Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zprudka vysmahneme, podlijeme a povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept