Závitky z hovězího masa s rýží a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z hovězího masa s rýží a houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 hrst | Houby čerstvé |
600 g | Hovězí maso přední |
1 hrst | Libeček |
20 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 110,1mg |
Draslík | 439,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí maso přední, Okurky nakládané, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Libeček, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z hovězího masa s rýží a houbami postup přípravy receptu:
1 | V první řadě připravíme náplň: Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme opranou rýži, zalijeme vodou, osolíme a vaříme, než rýže změkne. |
2 | Do prochladlé rýže vmícháme vejce, na kostičky nakrájenou okurku, nakrájené dušené houby, nasekaný libeček, pepř a sůl. |
3 | Plátky hovězího masa naklepeme, potřeme náplní, svineme a převážeme nití. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na tuku. Přidáme kolečko cibule, až zpění, tak závitky podlijeme horkou vodou. A za občasného podlití dusíme do měkka. |
4 | Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zprudka vysmahneme, podlijeme a povaříme. |