Závitky z hovězího masa s jablky na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z hovězího masa s jablky na grilu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 krajíc | Chléb konzumní |
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 ks | Jablka |
25 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 hrst | Pomerančová kůra |
1 dl | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 161,4mg |
Draslík | 492,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Olej stolní, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z hovězího masa s jablky na grilu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme náplň: Drobky bílého chleba navlhčené mlékem smícháme se šťávou a kůrou z pomeranče, nastrouhanými jablky, rozpuštěným máslem, žloutkem, špetkou tymiánu, soli, pepře a nasekanou petrželkou. |
2 | V každé roštěnce prořízneme kapsu, kterou uvnitř osolíme a naplníme připravenou náplní. |
3 | Naplněné roštěnky spíchneme párátky, potřeme olejem a opékáme ze všech stran na grilu. |