Závitky z hovězího masa s brambory a salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z hovězího masa s brambory a salámem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20098 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Brambory |
80 g | Cibule |
400 g | Hovězí maso přední |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
80 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 135,9mg |
Draslík | 489,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso přední, Okurky, Olej stolní, Salám měkký, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z hovězího masa s brambory a salámem postup přípravy receptu:
1 | V první řadě připravíme směs: Na nudličky nakrájíme brambory, salám, okurky a vejce uvařené na tvrdo. |
2 | Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe směsí. Svineme a převážeme nití. |
3 | Cibuli nakrájíme na kolečka, zpěníme na oleji, přidáme závitky, které opečeme ze všech stran, podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme do měkka. |
4 | Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, znova vysmahneme, podlijeme a povaříme. |