Hovězí guláš po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš po mexicku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 201 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
300 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
600 g | Rýže loupaná |
25 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
150 g | Tuk |
1300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 67,8mg |
Draslík | 361,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 433,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš po mexicku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku osmažíme dozlatova. Do základu vložíme maso, osmahneme je, přidáme sůl, pepř, rajčatový protlak a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. |
3 | V polovině dušení vysmahneme šťávu na tuk, maso zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme doměkka. |
4 | Před koncem dušení do guláše přidáme polovinu sterilovaného hrášku. |
5 | Omáčku necedíme. |
6 | Na zbylém tuku osmahneme opranou rýži, přilijeme vodu, přimícháme zbylý hrášek, osolíme a po zavaření dusíme v troubě doměkka. |
7 | Při podávání vytvarujeme do středu talíře porci rýže s hráškem, posypeme strouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš. |