Jednoduchý recept

Hovězí guláš po mexicku

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 201
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
600 g Rýže loupaná
25 g Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
150 g Tuk
1300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 363kJ
17% Sacharidy 61 g
31% Tuky 23 g
57% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Hovězí guláš po mexicku postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku osmažíme dozlatova. Do základu vložíme maso, osmahneme je, přidáme sůl, pepř, rajčatový protlak a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.

3

V polovině dušení vysmahneme šťávu na tuk, maso zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme doměkka.

4

Před koncem dušení do guláše přidáme polovinu sterilovaného hrášku.

5

Omáčku necedíme.

6

Na zbylém tuku osmahneme opranou rýži, přilijeme vodu, přimícháme zbylý hrášek, osolíme a po zavaření dusíme v troubě doměkka.

7

Při podávání vytvarujeme do středu talíře porci rýže s hráškem, posypeme strouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept