Závitky z hovězího masa s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z hovězího masa s celerem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20101 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso přední |
1 ks | Jablka |
1 špetka | Kari koření |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
1 dl | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 765,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 789,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Jablka, Kari koření, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z hovězího masa s celerem postup přípravy receptu:
1 | Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Posypeme celerem a jablky, které jsme předem nakrájeli na kostičky, přidáme nasekanou petrželku. Svineme a převážeme nití. |
2 | Závitky pak obalíme v hladké mouce. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme závitky, které ze všech stran opečeme a poté podlijeme vodou. Za občasného podlití dusíme do měkka. |
3 | Závitky vyjmeme, omáčku propasírujeme, přidáme smetanu a krátce povaříme. |