Závitky z vepřového masa s celerovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z vepřového masa s celerovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 201,6mg |
Draslík | 554,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z vepřového masa s celerovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Nejdřív si připravíme náplň: Nastrouhaný celer spojíme s rozšlehanými vejci, osolíme, přidáme nasekanou petrželku a zahustíme strouhankou. |
2 | Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe připravenou náplní. Svineme a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na rozehřátém tuku, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme doměkka. |