Vepřové závitky s pikantní náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky s pikantní náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20108 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
150 g | Cibule |
30 g | Hrozinky |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso libové |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 205,6mg |
Draslík | 248,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hrozinky, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky s pikantní náplní postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme náplň: Drobně nakrájenou cibuli i celer podusíme ve vodě, vmícháme hrozinky a odstavíme. Promícháme s vejci a na kostičky nakrájenými rohlíky, podle chuti opepříme i osolíme. Necháme odležet. |
2 | Mezitím si naklepe vepřové plátky, které osolíme a opepříme. Naplníme připravenou směsí, poté svineme a převážeme nití. |
3 | Závitky opečeme na rozehřátém tuku, podlijeme a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme a vypečenou šťávu zahustíme moukou. |