Polévka chlebová s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka chlebová s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2011 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 295,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 922,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka chlebová s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Tvrdý chléb nakrájíme a osmažíme na másle. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, rajčata nakrájená nadrobno, osolíme a necháme povařit cca 15 min. |
2 | Polévku poté prolisujeme a prolisovanou krátce povaříme. |
3 | Na závěr polévku posypeme nasekanou petrželovou natí. |