Závitky z vepřového masa se sušenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z vepřového masa se sušenými švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20110 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Jablka |
150 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
40 g | Švestky sušené |
60 g | Tuk |
800 g | Vepřové maso libové |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 180,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sůl, Švestky sušené, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z vepřového masa se sušenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Vepřové plátky naklepeme a osolíme. Na čtyři plátky poklademe silnější nudličky oloupaných jablek a předem namočené švestky. Přiklopíme zbylými plátky masa, okraje sklepneme paličkou a pro jistotu spíchneme párátky nebo převážeme nití. |
2 | Vložíme do kastrolu s rozehřátým tukem a opečeme. Podlijeme vodou smíchanou s mlékem a zvolna dusíme. |