Závitky z vepřového masa ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z vepřového masa ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice kremžská |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Paprika červená |
40 g | Salám měkký |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřové maso libové |
150 g | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 98,7mg |
Draslík | 107,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej stolní, Paprika červená, Salám měkký, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z vepřového masa ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme kolečko měkkého salámu, papriky nakrájené na nudličky. Svineme a převážeme nití. |
2 | Posypeme trochou mouky a ze všech stran opečeme na oleji. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou, hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a krátce povaříme. |