Závitky z vepřového masa v těstíčku obložené jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z vepřového masa v těstíčku obložené jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20113 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
50 g | Salám měkký |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
50 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 175,3mg |
Draslík | 179,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 124,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Salám měkký, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z vepřového masa v těstíčku obložené jablky postup přípravy receptu:
1 | Plátky vepřového masa naklepeme, opepříme, osolíme a na každý položíme plátek měkkého salámu a sýra. |
2 | Svineme, převážeme nití, obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance a opečeme na rozehřátém tuku ze všech stran. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kolečka, která opečeme na másle a obložíme jimi závitky a posypeme nasekanou petrželkou. |