Závitky z vepřového masa s jablky a sušenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z vepřového masa s jablky a sušenými švestkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20114 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Jablka |
1 špetka | Kari koření |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
40 g | Švestky sušené |
400 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 235,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jablka, Kari koření, Olej stolní, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z vepřového masa s jablky a sušenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Do silnějších plátků vepřového masa uděláme kapsu, kterou naplníme 2 vypeckovanými švestkami a nudličkami oloupaných jablek. |
2 | Kapsy sepneme párátky, opepříme, okořeníme kari kořením a osolíme. |
3 | Zabalíme do plátků anglické slaniny a převážeme nití. Potřeme olejem a ze všech stran grilujeme. |
4 | Hlávkový salát použijeme na oblohu. |