Drůbeží játra se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Játra drůbeží |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 693,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 49,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi na rozpáleném oleji rychle osmahneme očištěná, na kousky nakrájená játra. |
2 | Přebytečný tuk z pánve sebereme, přidáme očištěné, nakrájené papriky, pórek a žampiony. Vše orestujeme, zalijeme vodou (trochu si necháme stranou) a povaříme asi 2 minuty. |
3 | Potom přilijeme solamyl rozmíchaný v troše vody a pokrm ochutíme sójovou omáčkou a pepřem. Krátce povaříme a nakonec podle chuti osolíme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je dušená rýže.