Jednoduchý recept

Vepřová játra na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20117

Ingredience

200 g Cibule
1000 g Játra vepřová
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín celý
40 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 806kJ
5% Sacharidy 16 g
55% Tuky 41 g
21% Sodík 420 mg
103% Bílkoviny 58 g

Vepřová játra na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěná játra nakrájíme na širší proužky, opepříme, posypeme kmínem a posypeme kari kořením.

2

V pánvi na rozpáleném oleji játra osmahneme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše orestujeme. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem.

3

Nakonec játra osolíme a můžeme podávat.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept