Recept

Polévka z rajčat zahuštěná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2012
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Petržel - nať
500 g Rajčata
3 polévková lžíce Rýže dušená
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 820kJ
7% Sacharidy 23 g
12% Tuky 9 g
56% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Polévka z rajčat zahuštěná postup přípravy receptu:

1

Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou pak zalijeme vývarem ze zeleniny.

2

Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, očištěná a rozkrájená rajčata. Polévku osolíme, přidáme bobkový list a necháme ji vařit cca 20 min.

3

Polévku poté procedíme, přidáme zvlášť uvařenou zavářku.

4

Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

5

Můžeme si ji také zjemnit tím, že po odstavení do polévky vlijeme šálek smetany nebo mléka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept