Recept

Králík na hořčici se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20120

Ingredience

200 ml Hořčice Dijonská
1500 g Králičí maso
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 306kJ
1% Sacharidy 4 g
45% Tuky 34 g
12% Sodík 237 mg
97% Bílkoviny 54 g

Králík na hořčici se žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého králíka potřeme uvnitř i na povrchu hořčicí, vložíme do máslem vymazaného pekáče a chvíli dusíme v troubě. Potom maso pečeme bez pokličky, poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.

2

Chvíli před koncem pečení přidáme k masu očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dopečeme doměkka.

3

Měkké maso naporcujeme, do šťávy přilijeme smetanu a povaříme. Osolíme, opepříme a omáčku přelijeme přes maso.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo se smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept