Králík na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na pivu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20121 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1000 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
120 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 901,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Králičí maso, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na pivu postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vložíme omyté porce králíka, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme a omáčku necháme vysmahnout. Zaprášíme trochou mouky, přidáme nastrouhaný tvrdý chléb, zalijeme hovězím vývarem a přilijeme pivo. Omáčku procedíme na porce masa a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.