Řecký salát se sýrem feta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký salát se sýrem feta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 20122 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 plátek | Chléb Pita |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Med včelí |
250 g | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
250 g | Olivy nakládané |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 337,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 645,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb Pita, Cibule, Citronová šťáva, Med včelí, Okurka salátová, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký salát se sýrem feta postup přípravy receptu:
1 | Sýr nakrájíme na kostky o velikosti asi 1 cm a dáme do mísy. Okurku podélně rozřízneme a vydlabeme. Zbylou dužninu nakrájíme na 1 cm silné plátky, které přisypeme k pokrájenému sýru. Přidáme vypeckované olivy. |
2 | Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a přisypeme do mísy. |
3 | Rozkrájíme rajčata, odstraníme semínka a přidáme k ostatním surovinám. Vše opatrně promícháme. |
4 | Smícháme olivový olej s medem a přilijeme do salátu. Salát podle chuti okyselíme šťávou vymačkanou z citronu. Osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou folií. Vše uložíme do lednice. |
5 | Na talíři ozdobíme snítkou oregana. Podáváme s pita chlebem. |
Poznámka
Přidáním medu zvýrazníme chuť rajčat.