Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20123

Ingredience

1 ks Bobkový list
70 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
1200 g Králičí maso
100 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 976kJ
7% Sacharidy 27 g
78% Tuky 58 g
41% Sodík 819 mg
89% Bílkoviny 50 g

Králík na zelenině postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého králíka naporcujeme a protkneme částí slaniny nakrájené na proužky.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme v pekáči, vložíme porce králíka a opečeme je ze všech stran. Osolíme, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a okořeníme bobkovým listem a pepřem. Podlijeme vývarem, přidáme lžičku octa a pod pokličkou pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.

3

Maso upravíme na talíře a na každou porci navršíme zeleninu.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept