Pomerančový salát s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový salát s fenyklem
Pomerančový salát s fenyklem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 20125 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Pomeranče |
1 dl | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 693,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Pomeranče, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový salát s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme kůru a bílou vrstvu pomerančů tak, aby si udržely svůj původní tvar. Pracujeme nad miskou, abychom zachytili odkapávající šťávu. Šťávu odložíme a pomeranče nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Poté je rozložíme do salátové mísy. |
2 | Z hlízy fenyklu odřízneme vějířovité listy, podélně ji rozpůlíme a překrojíme na čtvrtky. Nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozsypeme na pomeranče a pokapeme šťávou zachycenou z pomerančů, aby nezhnědly. |
3 | Opatrně vše promícháme a posypeme semínky fenyklu. |
4 | Do misky nalijeme olivový olej a všleháme do něj pomerančovou šťávu. Zálivkou přelijeme připravené pomeranče s fenyklem, promícháme, přikryjeme potravinářskou folií a dáme vychladit. |
5 | Salát podáváme chlazený a těsně před podáváním jej posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí. |
Poznámka
Místo fenyklu lze použít na kolečka nakrájenou cibuli.