Bylinková frittata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková frittata
Bylinková frittata
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 20127 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 744,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková frittata postup přípravy receptu:
1 | Pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme na vysokou teplotu, přilijeme olivový olej a necháme jej zahřát. Přidáme jarní cibulky pokrájené na kolečka a opékáme asi 2 minuty. Vložíme špenátové listy a necháme je zvadnout. |
2 | V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Přidáme špenát a cibulku, přisypeme nasekaný koriandr a tymián. Zbylý olej slijeme do vhodné nádoby a případné připečené nečistoty odstraníme. |
3 | Na pánev dáme 2 lžíce ze slitého oleje, vlijeme připravenou směs s vejci a omeletu urovnáme. Za občasného potřásání opékáme 6 minut. Okraje omelety uvolňujeme dřevěnou lopatkou. |
4 | omeletu posypeme nastrouhaným parmezánem, pánev postavíme pod rozehřátý gril a opékáme zhruba 3 minuty dozlatova. Všechna tekutina se musí vstřebat. |
5 | Hotovou omeletu přendáme z pánve na talíř, ozdobíme hoblinami parmezánu a snítkami petrželky. Pokrm krájíme až po 5 minutách, podáváme jej teplý. |