Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 20127
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 466kJ
3% Sacharidy 11 g
29% Tuky 22 g
33% Sodík 661 mg
55% Bílkoviny 31 g

Bylinková frittata postup přípravy receptu:

1

Pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme na vysokou teplotu, přilijeme olivový olej a necháme jej zahřát. Přidáme jarní cibulky pokrájené na kolečka a opékáme asi 2 minuty. Vložíme špenátové listy a necháme je zvadnout.

2

V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Přidáme špenát a cibulku, přisypeme nasekaný koriandr a tymián. Zbylý olej slijeme do vhodné nádoby a případné připečené nečistoty odstraníme.

3

Na pánev dáme 2 lžíce ze slitého oleje, vlijeme připravenou směs s vejci a omeletu urovnáme. Za občasného potřásání opékáme 6 minut. Okraje omelety uvolňujeme dřevěnou lopatkou.

4

omeletu posypeme nastrouhaným parmezánem, pánev postavíme pod rozehřátý gril a opékáme zhruba 3 minuty dozlatova. Všechna tekutina se musí vstřebat.

5

Hotovou omeletu přendáme z pánve na talíř, ozdobíme hoblinami parmezánu a snítkami petrželky. Pokrm krájíme až po 5 minutách, podáváme jej teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept