Recept

Polévka z rajčat s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 2013
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

3 ks Jablka
3 polévková lžíce Krupky trhané
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
5 ks Rajčata
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 158kJ
11% Sacharidy 41 g
15% Tuky 11 g
49% Sodík 986 mg
12% Bílkoviny 7 g

Polévka z rajčat s jablky postup přípravy receptu:

1

Do 1 l vývaru nasypeme umleté nebo v mixéru rozdrcené kroupy a vaříme cca 20 min.

2

Poté přidáme rozkrájená omytá rajčata, sůl a necháme ještě cca 10 min vařit.

3

Uvařenou polévku rozmixujeme.

4

Jablka nakrájená na kostičky opražená na másle přidáme do rozmixované polévky.

5

Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

6

Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách, kdy do každé porce přidáme lžíci husté smetany nebo neslazené šlehačky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept